Forgások

Az előadás folyamatába – mind a heelwork, mind az irány- és oldalváltások színesítésére - különböző forgásokat iktathatunk be. A kutya pöröghet a saját tengelye körül, akár menet közben is. Foroghat gazdája, illetve valamilyen kellék - bot, ernyő, stb. - körül is, az óramutató járásával megegyezően vagy ellentétesen. A fordulatok irányát természetesen választott hangjelünkkel meg kell különböztetnünk. A körmozgások tanítása viszonylag egyszerű: a kutyát az "orránál fogva" vezetjük a kívánt útvonalon, testközelben többnyire jutalomfalat, a gazdától távolabb pedig inkább mutatópálca segítségével. Felhasználhatjuk a kutyaiskolában tanultakat is, pl. a "hátra arc" többszöri végrehajtása azt eredményezi, hogy a gazdi saját tengelye körül balra, kutyája pedig körülötte jobbra forog.
A kutya nem csak előre lépkedhet, hanem – ha egyenes vonalban már tud hátrálni – megtaníthatjuk a gazdi körül tolatni. Ehhez célszerű egy – pl. székekből kialakított – kordon közepén elhelyezkedni. Így megakadályozhatjuk a kutya letérését a körpályáról. Természetesen a körbe faroláshoz ismét új vezényszóra lesz szükségünk.

k9freestyler2007. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

betykovics

k9freestyler : Ezeket te csinálod ?? Mármint te vagy a videón ?? :D Mert akkor gratulálok :D

aprilka11

Mi is imádunk Dog Dancingelni:D
Panni kutyám 2 irányba forog.4 külömböző jelre megcisnálja őket:)(

k9freestyler

Készítettem egy újabb videót ugyanebben a témában, de sajna úgy látom, csak egy videót lehet beszúrni trükkönként... ezért megpróbálom iderakni a linkjét, akit érdekel megnézheti - forgás egy kellék körül (igaz, a kis animáción is valami ilyesmi látható :o):
http://www.youtube.com/watch?v=YlTxyE3PhVU