Pacsiadás

Erre a trükkre sok kutya már kölyökkorától kezdve önmagát képzi, kiváltképp akkor, ha a gazda szemmel láthatóan örül a mancsnyújtogatásnak, vagy a „bocsipacsi” láttán elmosolyodva könnyebben szemet huny a kisebb-nagyobb disznóságok felett.
Tanítása nem túl bonyolult feladat. Leguggolunk a kutya elé, bal kezünkben egy jól látható falatkával, de persze klikkert is használhatunk. Jobb tenyerünket a bal mancsa elé tesszük és kiadjuk a vezényszót: „Pacsit”. Először már egy centis lábemelést is díjazunk, később egyre nehezebb követelményeket támasztunk: csak azt jutalmazzuk, ha tényleg a kezünkbe teszi, vagy ha különlegesen magasra emeli a mancsát.
Ha egyik lábával már tökéletes pacsit produkál, megtanítjuk, hogy a másik lábával is ezt tegye - a másik tenyerünkbe és természetesen eltérő vezényszóra. (A fantáziadús megkülönböztető hangjelek toplistáját nálunk a nemrég hallott „Mincs-Mancs” vezeti.) A kutya először valószínűleg a gyakorlottabb mancsát kínálja majd fel, most azonban hagyjuk ezt figyelmen kívül. Előbb-utóbb elkezd toporogni és megemeli a másik lábát is. Azonnal klikkelünk-jutalmazunk. Ha magától semmiképp sem adja a másik mancsát, kézzel kicsit segíthetünk neki.

k9freestyler2007. jún.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

lanczedit

Kb 500x mondtam màr el h pacsi,pacsit.Kb negyed kg juti falat de,
de semmi.Ül fekszik mmarad gyere ggyere ide megy.De ez nem akar.

Rexgazdija

Ezt elég hamar megtanitottam a kutyámnak, a "csapj bele" vezényszót használom és a lábát szép magasra emelve csap be a tenyerembe. A másik lábára milyen parancsot használjak? + úgy ül le, hogy automatikusan a gyakorlott lábát emelgeti és ha megemelem a másik lábát, akkor kibillenik az egyensúlyából és oldalra dől.. /csak ülve pacsizik/. Amúgy a pacsit hogyan lehet továbbfejleszteni integetéssé? Azt mondanám neki, hogy "szia Rex" és lóbáljam a lábát?

bronodog

yamacha próbáld meg úgy a pacsi hogy egy ágyra leülteted kiadod a pacsi parancsot megfogod a lábát megemeld kicsit megrázod mintha kezet fognátok és közben is mond a parancsot hidd el nem lesz nehéz akkor nehezebb ha mar 4 événél idősebb de úgyse nehéz annyira csak több idő
amúgy milyen kutya és mennyi idős ? :)

Yamcha

az én kutyám nem akar adni:( vki tudna segíteni?;(

Petra151515

Nekem Angol Cocker spanim van. Nagyon gyorsan tanul hála az istennek és a pacsit is tudja nagyon ari <3

Alexa3333

nekem is Bichon havenesem van okos és lassan tanulgatunk és megy neki:)
szerintem nem a fajta a lényeg hanem az hogy hogyan képzed ki

davidka444

Edina Neveld fel a kutyust és ajánlom hogy vegyél 1 csivavát nekem azvan nagyon édes kicsi kicsit ideges de NAGYON okos képzeld erről az oldalról már MINDENT megtanitottam neki :)

Edina899

jó nektek... Nekem van egy kis Bichon Havanese fiu 1éves kutyusom és semmi sem sikerül! =(
Ne figyel a klikkerre ,mindig csak szaglászik és semmi sem akar menni =( Le ültetni sem tudom =(

adaa

Én úgy tanítottam meg a kutyám pacsit adni, hogy leültettem vagy lefektettem, felemeltem a mancsát és beletettem az enyémbe és mondan hogy pacsi... És ezt vagy 28x aztán megcsinálta :D

Mellesleg nekem is írszetterem van.. :D

parkourkezdo2

enyém is daganatos lett a mellkasánál, őt is bellának hívták, ír szetter volt