Pacsiadás

Erre a trükkre sok kutya már kölyökkorától kezdve önmagát képzi, kiváltképp akkor, ha a gazda szemmel láthatóan örül a mancsnyújtogatásnak, vagy a „bocsipacsi” láttán elmosolyodva könnyebben szemet huny a kisebb-nagyobb disznóságok felett.
Tanítása nem túl bonyolult feladat. Leguggolunk a kutya elé, bal kezünkben egy jól látható falatkával, de persze klikkert is használhatunk. Jobb tenyerünket a bal mancsa elé tesszük és kiadjuk a vezényszót: „Pacsit”. Először már egy centis lábemelést is díjazunk, később egyre nehezebb követelményeket támasztunk: csak azt jutalmazzuk, ha tényleg a kezünkbe teszi, vagy ha különlegesen magasra emeli a mancsát.
Ha egyik lábával már tökéletes pacsit produkál, megtanítjuk, hogy a másik lábával is ezt tegye - a másik tenyerünkbe és természetesen eltérő vezényszóra. (A fantáziadús megkülönböztető hangjelek toplistáját nálunk a nemrég hallott „Mincs-Mancs” vezeti.) A kutya először valószínűleg a gyakorlottabb mancsát kínálja majd fel, most azonban hagyjuk ezt figyelmen kívül. Előbb-utóbb elkezd toporogni és megemeli a másik lábát is. Azonnal klikkelünk-jutalmazunk. Ha magától semmiképp sem adja a másik mancsát, kézzel kicsit segíthetünk neki.

k9freestyler2007. jún.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

artur0709

tyú
én a kutyámat úgy oktattam erreh ogy vettem egy 10,5 kg ot kibíró damilt és a mancsára rátettem egy rossz szakatt damilt és a zognira rátettem a damilt
egy kb 15-20 percet huzigátam a zoknis damilt és levettem
de ugyan úgy odaattam a kezem és sikerült aztán ismét rátettem és 2 nap alatt már magától ment nagyon ügyesvolt de sajna daganatos volt és meghal isten nyugasztalja BELLÁT a hűséges kutyát

Törölt tag

Törölt hozzászólás

k9freestyler

Szia!
Nem nevezném "csicskáztatásnak" :o)
Lényeges, h. már a tanítási fázisban is kizárólag pozitív megerősítést használunk - ami azt jelenti, h. csak jutalomfalatokban, meg játék-móka-kacagásban van része a kutyának állandóan. Tehát a kutya is élvezi az előadást.

Próbáld ki nyugodtan, ha nem is lesz belőle közönség előtti produkció, mindketten jól fogtok szórakozni a tanítgatás közben.

Törölt tag

Törölt hozzászólás

k9freestyler

Ennek a trükknek továbbfejlesztett változata a lábemelgetés, ami a videón is látható - a tanítását keressétek a LÁBEMELGETÉS trükknél.