Szlalom

A szlalom a dog dancing egyik legkedveltebb eleme, melynek során a kutya menet közben a gazda lépegető lábait - közöttük bujkálva – kerülgeti.
Állítsuk a kutyát a bal oldalunkra és lépjünk előre jobb lábbal. A jobb kézben tartott pálcát dugjuk át a lábunk között és vezessük át vele ebünket a jobb oldalra - ha átért, megérdemli a klikket és a jutalmat. Ezután ballal lépünk előre (a pálca közben átkerült a bal kézbe) és most a másik oldalra vezetjük át. A nyolcashoz hasonlóan ennél a gyakorlatnál is érdemes eleinte minden lépést jutalmazni, majd egy ide-oda-fázist, de persze eljön az idő, hogy haladhatunk folyamatosan szlalomozva is.
A hibátlan és elegáns szlalom érdekében két dologra kell odafigyelni. Az egyik az, hogy a normál utcai járástól eltérően lépjünk a másik lábunk elé kicsit keresztbe - ezzel megkönnyítjük a kutya dolgát. A másik pedig, hogy súlypontunk menet közben lehetőleg maradjon hátul - ettől egyenes lesz a testtartásunk és elkerüljük a medveszerű, talajdöngölő lépést.
Természetesen nem csak „hagyományos” járásmódban, előremenetben lehet a szlalomot megtanítani: a gazda léphet oldalazva keresztbe, hátrálhat és a kutya jöhet vele szembe fordulva vagy szintén tolatva, sőt akár kúszva is bujkálhat a lábak között. A tanítás elve minden esetben ugyanaz.

k9freestyler2007. jún.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

nikinov23

Szia! 
Az  én kutyámnak a szlalom az erőssége. De például én nem a lábamon szlalomoztatom hanem vettünk ilyen kutyaiskolás szettet, amibe ilyen műanyag rudat kell a földbe rakni. A kutyám Májló Jack Russel Terrier fajta és őt az elején nem érdekelte, igazából mikor tanítani akartam lefeküdt és lehúzta a fülét, nem nagyon tetszett neki de valahogy az egyik időben van kedve a másik pillanatban nincs. A szlalom után az ugratás a legjobb hossza: 120m magassága:110m eddig ennyi ment amit el is vártam tőle.Nem tudom mostmár nem érdekli. Kényszeríteni meg nem akarom mit tanácsolsz? Válaszodat előre is köszönöm.  Üdv:Niki