A mutatópálca érintése

Készítsünk elő egy kupac jutalomfalatot és tartsuk a pálcát a kutya orrának magasságában. Ha szerencsénk van, elsőre megérinti - ekkor "elkapjuk" a mozdulatát, klikkelünk és jutalmazunk. A továbbiakban már csak a tényleges érintést díjazzuk. Ha nem mutat túlzott érdeklődést, próbálkozhatunk rávezetéssel: a pálca végét összemaszatoljuk sajttal vagy felvágottal, így biztosan megszagolja - azaz megérinti az orrával, jöhet tehát a klikk és a jutalom.

De felépíthetjük a gyakorlatot fokozatosan is. Elsőre elég, ha ránéz a pálcára, azonnal klikkelünk és adunk egy sajtkockát. Amennyiben a következő próbálkozásra egy kicsit közelebb megy hozzá, kapjon extra jutalmat és nagy dicséretet. Idővel meg fogja érteni, hogy a jutalom valamilyen módon összefüggésben van a pálcával és egyszer csak meg is érinti. Itt az ideje a jackpotnak!

k9freestyler2007. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Nessa33

Nyugodt Határozott Energia! Ez midnig maradjon bennetek

Nessa33

De ennek nem csak a következménye:Hogy van egy kutyd veszel EZÉRT mégegyett hogy a másik megtanulja ez arra utal hogy neked nincs sok kedved ezt megcsinálni mer ez nem 2 perc!

Én nekem Labradorom van is IMÁD tanulni,mer labrador aki többet tud róluk az biztos tud róluk sok mindent.Én nagyon sokat értek brmielyik kutyához nekem lehet irni : k.dorothy@freemail.hu

davidka444

Edina899

Én is adnék 1 ötletet hát le isirtam már máshová de tessék itt van

vegyél neki 1 csivava fiút/lányt és a csivavát könnyebb tanitani tanitod és a másik kutya észreveszi hogy sok dicsértet kap a másik és ezért ő is megtanulja

aprilka11

lehet kapni 5-10-15 méteres pórázokat:)
ezzel a behívást lehet elég jól gyakorolni,de szerintem nektek is jó lenne!

aprilka11

Edina899!
teszteld ki ,hogy melyik a kedvenc jutalomfalatja.(én a helyedben pórázt raknék rá,hogy amíg gyakoroltok,és nem megy a legjobban ne mennyen el)
Szólj neki,és ha rád figyel,adj neki jutifalit és nagyon dícsérd meg!szerencsére még fiatal,így hamar megfogja tanulni.De szerintem egy kutyaiskola is jót tenne!Hisz idegen helyen van,több kutya közt,több az inger,de még is koncentrálni kell!

Edina899


jó nektek... Nekem van egy kis Bichon Havanese fiu 1éves kutyusom és semmi sem sikerül! =(
Ne figyel a klikkerre ,mindig csak szaglászik és semmi sem akar menni =( Le ültetni sem tudom =(

chessstar

Nekem 7 éves a kutyám és most akarom :D

k9freestyler

szia Andreiy!
A klikkeres képzést már egészen fiatalon elkezdheted a kutyával.
nincs korhoz kötve, idős-fiatal egyre megy :o)

artur0709

mien fajta?

Andreiy

Szia! nekem van egy pár hetes kutyám. Megtudod nekem mondani hogy kb. mennyi idős korában kezdhetnék nekiállni tanítani?